Inbetween gordijnen, wat is hun functie precies?

De zogenaamde inbetween gordijnen zijn gordijnen die zich ergens tussen klassieke gordijnen en de zogenaamde vitrages in bevinden. Voor deze gordijnen geldt in eerste instantie dat ze wel degelijk transparant zijn. Dit gezegd hebbende is het ook zo dat ze zich kenmerken door een aanzienlijk dikkere weving en een vollere stof. Kenmerkend voor deze gordijnen is dat ze eigenlijk over een dubbele functie beschikken. In eerste instantie is het voor jou wel mogelijk om van binnen naar buiten te kijken, maar omgekeerd geldt dat niet. Hierdoor kunnen inbetweens zomaar even zorgen voor heel wat meer privacy in je woning. Overweeg jij ook het kopen van deze gordijnen? Maak dan eerst vooral even kennis met hun exacte eigenschappen door je te verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie.

            Meer privacy creëren in je huis met inbetweens

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om in je huis aanzienlijke raampartijen te integreren zal je er natuurlijk rekening mee moeten houden dat er hier ook enkele gevolgen aan verbonden kunnen zijn. Het belangrijkste gevolg van deze keuze is dat je wellicht zal worden geconfronteerd met een bepaalde inkijk in je huis. Dat is vervelend, want je wil natuurlijk niet dat iedereen zomaar op elk uur van de dag kan zien wat je allemaal thuis aan het doen bent. Dat hoeft ook helemaal niet. Je kan immers ook perfect de keuze maken om gebruik te maken van inbetween gordijnen. Dergelijke gordijnen kunnen ervoor zorgen dat je in één klap en op een zeer eenvoudige wijze kan rekenen op meer privacy in je huis.

Voor inbetween gordijnen geldt dat ze over een zeer bijzondere functie beschikt. De aanwezigheid van de dikkere weving gecombineerd met de wat vollere stof zorgt er in ieder geval voor dat er een soort van barrière wordt opgeworpen. Deze barrière heeft als gevolg dat het lastig wordt om van buiten naar binnen te kunnen kijken. Daar tegenover staat wel dat jij als inwoner van het huis waarin er gebruik wordt gemaakt van inbetweens wel nog steeds naar buiten kan kijken. Zo kan je genieten van het beste van twee werelden.

            Bescherm je interieur met inbetweens

Het feit dat inbetween gordijnen in de praktijk kunnen zorgen voor meer privacy is op zich reeds mooi meegenomen. Het is echter zo dat er nog een ander eveneens zeer aantrekkelijk voordeel aan verbonden is. Voor inbetweens geldt namelijk ook dat ze voorkomen dat het schadelijke zonlicht een grote impact kan uitoefenen op je interieur. Dat is een belangrijk probleem waar zeer veel mensen mee worden geconfronteerd. Ook op het ogenblik dat je naar de televisie aan het kijken bent en je storend zonlicht ervaart is het mogelijk om daar door middel van inbetweens een einde aan te maken.

            Perfect te combineren met andere raamdecoratie

Finaal is het ook nog eens zo dat je er in de praktijk zonder probleem voor kan kiezen om je inbetween gordijnen te combineren met andere vormen van raamdecoratie. Zo valt ze bijvoorbeeld moeiteloos te combineren met rolgordijnen. Zou je liever in je woning gebruik willen kunnen maken van inbetweens gecombineerd met bijvoorbeeld rolluiken zodat je tijdens de avond en nacht toch je raampartijen volledig kan afsluiten? Het zal in de praktijk allemaal mogelijk blijken te zijn!

Bij www.echtgordijn.nl vind je voorbeelden en een mooi assortiment

          

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *